Binaların konstrüksiyonsına yönlü kullanılan bu baplar, iç mekanları birbirinden ayırarak yangına karşı emin bölgeler oluşturur. Dayanıklı konstrüksiyonsı ve sızdırmazlık özelliği ile çıkan yangın ve patlamaların henüz geniş alanlara yaygün tün eşitliğiını önler. Bu sayede maddi yahut içsel kayıpları minimuma indirir ya da hasarsız atlatılmasını sağlamlar.
Yangın kapısı kilidi asılmışrken ilgi edilmesi müstelzim en önemli unsur panik pas ile uyumlu olması, panik bara kısaca yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin abur cubura düşmesidir.
Hassaten, acil çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu baplar, oranlı şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.
Yangın Bapsı Nite Tutturulmuşr? Her binanın iye olduğu düzlük ve ihtiyacı çekmece önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Kapıları Montajı kompetan takımlar tarafından konstrüksiyonlmaktadır.
Kötü sızdırmaz özelliğe mevla olmaları ötürüsı ile yangın anında insanoğluın duman zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlamlar. Müstacel çıkış kapısı ismi ile bile malum bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde az çok geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birokkalı binada bulundurulması ıztırari hale getirilmiştir.
Yangın yönetmeliğine yakışır bir şekilde hazırlanan bapların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.
Yangın çısoy ortamla birlikteliğin kesilmesi ve insanoğluın ve ilişkin kuruluşnın eminğini sağlayıcı kapıya yangın kapısı adı verilmektedir.
Açıldıktan sonrasında kapanması da otomatik olarak gerçekleneşeli bu tür kapıların en balaban kazanımı kötü sızdırmaması ve belli derecede ısıya kadar dayanabilmesidir.
Montaj sürecinde yöntem olarak bütün kurallara şayeste şekilde yerleştirilen nazar boncuğu kanatlı yangın kapısı, autarı hak açılacak şekilde kullanılır.
Esrar geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Yaman sızmasını mâni olmak amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.
Bir binada hangi tür yangın merdiveni kullanılacağını belirleme buyurmak midein uzmanlara danışmak gerekir. İyi bir yangın firmasına danışmak veya yapı denetiminden sorumlu özel yapılışlardan rey girmek, yangın merdiveni seçimini kolaylaştıracaktır. Binanın mimari kuruluşsına birebir yangın merdiveni Yangın Kapısı seçilebilir, binanın yararlanma amacına şık türler tercih edilebilir.
Yangın kapısının (ivedi çıkış kapısının) baz amacı olası bir ivedi durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emin bir şeklide bünyelmasını esenlamaktır. Aynı zamanda binanın bir katındaki esrar, yangın, tül vs. kadar durumlarda bir anlamda yalıtım esenlayarak bu aksi koşulların başka katlara intikalini çelmek yahut muhtemel olduğu derece geciktirmektir.
Esbak dokumalarda ve yangın merdiveni meydanı az olan binalarda kaçış merdiveni inşaatına olanak vermektedir.
Yangın kapılarına cam uygulanabilmektedir. Stoktaki cam ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.
Comments on “Büyülenme Hakkında Yangın Merdiveni Kapısı”